Много ангажираща изява предстои на 6 септември на  Ансамбъл Тракия,

...
</TD
>Много ангажираща изява предстои на 6 септември на  Ансамбъл Тракия,
Коментари Харесай

Такъв концерт досега не е правен в Пловдив

Много ангажираща изява следва на 6 септември на  Ансамбъл " Тракия ", когато е и празникът на Пловдив. Това заяви в предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус " проф. доктор Даниела Дженева, основен живописен началник и хореограф на ансамбъла. " По наша концепция, по отношение на 50-годишнината ни, която следва следващата година, сме почнали да организираме разнообразни концерти и да репетираме. На 6 септември ще създадем концерт с Гвардейския духов оркестър, на сцената на Античен спектакъл от 19,00 часа ", уточни проф. Дженева. 

Тя означи, че тоналността на двата оркестъра е доста друга - на духовия оркестър и на битовия. И по тази причина се изискват характерни старания, нови партитури. 

" И в действителност, всичко, което сътрудниците ще изсвирят, ще изпеят, се написа отначало и се репетира. Вече направихме по средата на лятото първата ни взаимна подготовка. Другата седмица ние отидем в София да създадем още една. И на 6 септември ще свирим дружно, по едно и също време. Такова нещо до момента не е правено, подобен концерт не се е случвал ", сподели още Дженева.

Сега се пишат партитури и щимове. Някои от нещата, които ще изсвирят, са известни, емблематични. Това са северняшки, родопски композиции. Но взаимното им осъществяване се случва за първи път.

Проф. Даниела Дженева означи още, че креативният път на подполковник Ради Радев, който е диригент на Гвардейския духов оркестър, е тръгнал от Ансамбъл “Тракия " като музикант и като диригент на оркестъра, преди повече от 20 години.

" И двата колектива подхождаме с огромно предпочитание да се случат нещата ", добави проф. Даниела Дженена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР